zondag 15 januari 2012

Watervogels

Canon 40D, Canon 70-200 f/4 met 1.4x converter op 241mm, 2 sec @ f/8, iso 100, vanaf statief met draadontspanner, polarisatiefilter en 3 stops grijsfilter
Afgelopen week was het grauw en grijs weer met veel wind (zoals eigenlijk al de hele maand januari, op een paar zonnige dagen na) en toen ik naar de Amerongse bovenpolder ging voor mijn fotoproject wilde ik mij gaan richten op lange sluitertijd fotografie. Dankzij de wind worden water en riet dan namelijk vage vegen, wat een leuk effect op kan leveren. Helemaal gecombineerd met één van mijn hoofdonderwerpen deze winter, namelijk watervogels.
In de bovenpolder overwinteren grote groepen eenden en ganzen, waarvan je de smienten, grauwe en kolganzen het meeste hoort. Zo ook deze groep smienten die vrolijk aan het rondzwemmen waren. Dankzij de lange sluitertijd (oa verkregen dankzij een lage iso waarde en grijsfilter) zijn veel smienten ook bewogen, maar een enkel slapend individu is mooi scherp gebleven.
Vanmiddag was het erg mooi weer, dus toen ben ik weer naar Amerongen gereden, die foto's komen misschien later nog, maar voorlopig hoop ik dat het mooie weer doorzet en dat ik volgende week wat watervogelfoto's kan maken met zon!

1 opmerking:

  1. Hoi Tim,

    leuk effect: als ik met mijn ogen de foto "scan" lijkt er wel beweging in de foto te ontstaan.

    BeantwoordenVerwijderen