zondag 27 februari 2011

52 portraits of nature, Week 8

Canon 350D, Canon 50mm, 1/160 @ f/8, iso 400, vanuit de hand
Canon 350D, Canon 50mm, 1/80 @ f/8, iso 400, vanuit de hand
Omdat het weer afgelopen week heel erg wisselvallig was kon ik deze week niet kiezen welke foto ik als foto van de week uit moest kiezen, dus heb ik gekozen om twee foto's te laten zien die wat mij betreft samen het beste weergeven hoe ik afgelopen week de natuur ervaren heb. Dit komt meteen goed uit omdat ik in april twee weken op vakantie ga naar Spanje en niet weet of ik mij daar bezig zal gaan houden met dit project, dus nu loop ik alvast één foto voor.
Het begin van de week was namelijk fantastisch, heldere luchten, een stralend zonnetje en ijs op de sloten. Een echt einde van februari. Op maandag zag ik (nadat ik tevergeefs had geprobeerd om wat foto's van wilde eenden en meerkoeten te maken) iemand de eenden voeren in de vijver naast één van de universiteitsgebouwen en dat bracht mij op een idee. Dus dinsdag ben ik met een paar sneetjes brood naar diezelfde vijver gegaan om de eenden te voeren (wat volgens mij helemaal geen kwaad kan als er ijs ligt, wat watervogels toch belemmerd in het vinden van voedsel, zeker niet als het sporadisch gebeurd) en te fotograferen. Door op een plek te gaan zitten met mooi tegenlicht van de ondergaande zon kon ik bovenstaand portret maken van twee wilde eenden.
Donderdag was het totaal ander weer en was het eigenlijk de hele dag mistig (in Wageningen) en toen de mist op vrijdag nog dichter werd kon ik de verleiding niet weerstaan om een omweg te maken naar de universiteit om wat foto's te maken. De boom op de foto viel mij al meerdere malen op vanwege zijn mooie vorm en nu het zo mistig was leek het mij een goed onderwerp voor een portret.
Beide foto's geven dus wat mij betreft de sfeer en het seizoen van afgelopen week goed weer, maar ondertussen is het buiten bewolkt en regent het, dus ik ben benieuwd wat volgende week gaat brengen. Ik zit komend weekend trouwens in Zeeland, in Brouwershaven om precies te zijn om een weekendje te vogelen met de NJN, dus hopelijk volgende week wat foto's uit Zeeland.

1 opmerking:

  1. Hoi Tim,
    de foto's van deze week spreken me meer aan. Ik heb lang nagedacht over je foto van vorige week. Ik denk dat het voor mij in het volgende zit: het maanverhaal wordt alleen duidelijk door het lezen van het verhaal. Met de maan in beeld was het helemaal duidelijk geweest (om de belichting dan goed te krijgen gebruik maken van reflectieschermpjes). Daarnaast vind ik dat de vage bloemen midden in beeld (op de voorgrond) te nadrukkelijk aanwezig zijn.
    Wat deze week betreft: ik kan me voorstellen dat de keuze moeilijk was. De eenden spreken mij toch het meest aan door: de reflectie van de zon, de positie van beide eenden en het spiegelbeeld in het ijs. Als geheel een hele mooie compositie. De boom in de mist vind ik ook een mooi sfeerplaatje maar heeft voor mij net even te veel lucht boven de boom.
    Veel plezier komend weekend.

    BeantwoordenVerwijderen